Page 2 of 2 <12
Topic Options
#32750 - 2002-11-19 02:10 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
Used the following and STILL am able to connect to the internet.. What could be causing this? Is their anything that im missing. Any help much appreciated.

code:
 

IF INGROUP("Administrators")
$key="HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings"
$rtn=writevalue($key,"ProxyEnable","0","REG_DWORD")
? "Net disabled.."
$key="HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings"
$rtn=writevalue($key,"ProxyEnable","0","REG_DWORD")
? "Net disabled.."
$rs=WriteValue ("HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings", "ProxyServer", "", "REG_SZ")
? "Net disabled.."
$rs=WriteValue ("HKEY_LOCAL_MACHINE\Enum\Network\MSTCP\0001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings", "ProxyServer", "", "REG_SZ")
? "Net disabled.."


The odd thing is all of the keys have been updated..

Many thanks

Steve
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32751 - 2002-11-19 02:15 PM Re: Disabling users access by group.
Howard Bullock Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 2000-09-15
Posts: 5809
Loc: Harrisburg, PA USA
don't know your environment: are your running an autoproxy script as it uses different registry values; do you use a proxy at all?; could the pages you see be from the local cache?
_________________________
Home page: http://www.kixhelp.com/hb/

Top
#32752 - 2002-11-19 02:25 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
No proxy script, but their is a volera box that does the web caching, this box acts as the proxy.. Then volera redirects through to our ISP Ill check to see if it is viewing cached only...

Steve
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32753 - 2002-11-19 02:48 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
No its getting through on cached/non cached..

Strange..
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32754 - 2002-11-19 02:54 PM Re: Disabling users access by group.
Sealeopard Offline
KiX Master
*****

Registered: 2001-04-25
Posts: 11162
Loc: Boston, MA, USA
Have you rebooted the client after making the changes?
_________________________
There are two types of vessels, submarines and targets.

Top
#32755 - 2002-11-19 03:24 PM Re: Disabling users access by group.
Darren_W Offline
Hey THIS is FUN
*****

Registered: 2001-10-10
Posts: 208
Loc: Bristol, England
Hi,

What is your settings in internet explorer's Connection and LAN Settings?

Are they affected by running the script?

If you manualy unswitch the ProxyEnable box (First box under Proxy Server) does this enable/disable internet access?

Darren
_________________________
I want to share something with you - the three sentences that will get you through life.
Number 1, 'cover for me.'
Number 2, 'oh, good idea, boss.'
Number 3, 'it was like that when I got here'.

Top
#32756 - 2002-11-19 04:40 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
YES! It works fine when you type this in manually!
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32757 - 2002-11-19 04:51 PM Re: Disabling users access by group.
Darren_W Offline
Hey THIS is FUN
*****

Registered: 2001-10-10
Posts: 208
Loc: Bristol, England
Hi,

The only thing I could think of is the timing of running the script, I generaly exacute the proxy settings after the user has logged in with runonce which is set in the inital script that runs.

eg.

code:
 
; Once login in sequence complete, i.e. user.dat downloaded to PC, run login1.kix
$key="HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce"
$rtn=writevalue($key,"kix","kix32 \\server\netlogon\login1.kix","reg_sz")


Perhaps this could solve your problem?

Darren [Smile]
_________________________
I want to share something with you - the three sentences that will get you through life.
Number 1, 'cover for me.'
Number 2, 'oh, good idea, boss.'
Number 3, 'it was like that when I got here'.

Top
#32758 - 2002-11-20 01:59 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
I do run the script after log on (also I have this script loading HKEY_CURRENT_USER keys into the reg from a shell successfully) and although it does return a 'key loaded' string it still does not change the reg key!

Ive posted the whole script.
code:
  

SetConsole ("HIDE")
IF @USERID="MARGARET.COX" AND @DATE="2002/10/10"
PLAY "0g256t 0g4d1047f f 1g8d1175f 1047f 1397f 2g16d1319f 0g4d1047f f 1g8d1175f 1047f 1568f 2g16d1397f 0g4d1047f f 1g8d2093f 1760f 1397f 1319f 2g16d1175f 0g6d1865f f 1g11d1760f 1397f 1568f 3g21d1397f256t 0g 18d 0ffff 2d"
ENDIF
If @DAY = "Friday"
call "c:\windows\cleanup.kix"
ENDIF

;---------------------------------------Removes internet access ----------------------------
;disable proxy
IF INGROUP("Administrators")
shell "regedit /s c:\windows\disanet.reg"
? "Key loaded" ; this doesnt work!
ENDIF
IF INGROUP("YEAR8")
shell "regedit /s c:\windows\disanet.reg"
ENDIF
IF INGROUP("YEAR9")
shell "regedit /s c:\windows\disanet.reg"
ENDIF
IF INGROUP("YEAR10")
shell "regedit /s c:\windows\disanet.reg"
ENDIF
IF INGROUP("YEAR11")
shell "regedit /s c:\windows\disanet.reg"
ENDIF
;------------------- Deletes Key First----------------------------
$rmv = DelKey("HKEY_CURRENT_USER\Identities")
If $rmv = 0
? "Key deleted..."
Endif
;----------------- loadKey from c: ---------------------------------------------
shell "regedit /s c:\windows\outlook.reg"
? "key loaded" ; works fine!

;----------------- loadKey from c: ---------------------------------------------
shell "regedit /s c:\windows\internet.reg"
? "key loaded"

$hidedrv="HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies"
IF (WriteValue("$hidedrv"+"\Explorer","NoDrives","8650812",REG_DWORD) <> 0)
? "Warning "@error+": "@serror
ENDIF
$pubsve="HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Publisher"
IF (WriteValue("$pubsve","DefaultPath","H:","REG_SZ") <> 0)
ENDIF
;----------------------------- Showing Username in Internet Exp---------------------------------------------
$rs=WriteValue ("Software\Microsoft\Internet Explorer\PageSetup", "header", "@FULLNAME&bPage &p of &P", "REG_SZ")
$rs=WriteValue ("Software\Microsoft\Internet Explorer\PageSetup", "footer", "&u", "REG_SZ")
;------------------------------ Inserting Fullname and email address in outlook-----------------
$rs=WRITEVALUE ("Identities\{00000001-0000-0000-0000-000000000000}\Software\Microsoft\Internet Account Manager\Accounts\00000002", "SMTP Display Name", "@FULLNAME", "REG_SZ")
$add=@USERID+"@@HOLTE.BHAM.SCH.UK"
IF(WriteValue("Identities\{00000001-0000-0000-0000-000000000000}\Software\Microsoft\Internet Account Manager\Accounts\00000002", "SMTP Email Address", "$add", "REG_SZ") <> 0)
ENDIF
;----------------------- Setting favorites ---------------------------------------------
IF (WRITEVALUE("HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders","Favorites","H:\MyWork\AppData\Favorite","REG_SZ") <> 0)
ENDIF
cd windows
shell "%comspec% /c deltree /Y c:\windows\*.bmp"
; - homepage -
$ikey="HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main"
IF (ExistKey($ikey) = 0)
IF ($debug_mode = "yes")
? "input -> ["+$ikey+"]"
ENDIF
;
$default_start_page="http://www.holte.bham.sch.uk" ; - set it to your homepage -
$ikey_ex="Start Page"
$ivalue=ReadValue($ikey, $ikey_ex)
IF (ExistKey($ikey+"\"+$ikey_ex) = 0)
$result_data_type=ReadType($ikey, $ikey_ex)
ELSE
$result_data_type="REG_SZ"
ENDIF
IF ($debug_mode = "yes")
? " "+$ikey_ex+"="+ReadValue($ikey, $ikey_ex)+" "+ReadType($ikey, $ikey_ex)
ENDIF
IF ($ivalue <> $default_start_page)
IF (writevalue($ikey, $ikey_ex, $default_start_page, $result_data_type) = 0)
IF (writevalue($ikey, $ikey_ex, $default_start_page, "REG_SZ") = 0)
ENDIF
$info=$info+" IExplorer.Start_Page[old]=('"+$ivalue+"' > '"+$default_start_page+"')"
ENDIF
ENDIF
ENDIF
? "Update completed. Result: "+$info
cookie1
EXIT

Its a shame because im so close to getting this to
work!!

[ 20. November 2002, 14:01: Message edited by: Howard Bullock ]
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32759 - 2002-11-20 02:24 PM Re: Disabling users access by group.
Lonkero Administrator Offline
KiX Master Guru
*****

Registered: 2001-06-05
Posts: 22344
Loc: OK
which one is the not loading one?
if outlook, can't help.
_________________________
!

download KiXnet

Top
#32760 - 2002-11-20 02:42 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
This is bizzarre!! Ive exported the key before doing this ive manually disabled the ProxyServer (set it to value 0) exported this to the root of C:\ (called it disanet.reg) the branch being, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings. Ive then run the following (after manually deleting the branch!)
code:
 
;disable proxy
IF INGROUP("Administrators")
$rmv = DelKey("HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings")
If $rmv = 0
? "Key deleted..."
Endif
shell "regedit /s c:\disanet.reg"
? "Key loaded"
ENDIF

If I load this key through the script it sets the value of ProxyServer to 1 if I merge the key manually (by right clicking on it) it does excactly what I want and sets it to 0... Im going mad!!!

Steve
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32761 - 2002-11-20 02:55 PM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
Since posting the last post I noticed I had put an addional endif in the script ive since taken this out and it still is behaving in the same way...

Steve
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32762 - 2002-11-20 03:44 PM Re: Disabling users access by group.
Sealeopard Offline
KiX Master
*****

Registered: 2001-04-25
Posts: 11162
Loc: Boston, MA, USA
Does it still not work after applying the registry changes and rebooting the computer?
_________________________
There are two types of vessels, submarines and targets.

Top
#32763 - 2002-11-22 10:23 AM Re: Disabling users access by group.
Stephen Wintle Offline
Seasoned Scripter

Registered: 2001-04-10
Posts: 444
Loc: England
Thanks for everybodies help, I managed to get it working in the end. The problem was I was trying to run the Ingroup function using global groups in a 9x environment (I had to create a few local groups for each of my year groups is all!) It pays to read the manuall!!!

Cheers
_________________________
Dont worry because a rival imitates you. As long as they follow in your tracks they cant pass you!

Top
#32764 - 2002-11-22 03:51 PM Re: Disabling users access by group.
Sealeopard Offline
KiX Master
*****

Registered: 2001-04-25
Posts: 11162
Loc: Boston, MA, USA
Do you run the KiXtart RPC Service? There are posts in the FAQ Forum with regards to the RPC Service and Windows 9x support. Worth reading, too.
_________________________
There are two types of vessels, submarines and targets.

Top
Page 2 of 2 <12


Moderator:  Jochen, Allen, Radimus, Glenn Barnas, ShaneEP, Ruud van Velsen, Arend_, Mart 
Hop to:
Shout Box

Who's Online
0 registered and 315 anonymous users online.
Newest Members
Praveer, Ollero, rayyo, Foxlicht, DonChild
17742 Registered Users

Generated in 0.039 seconds in which 0.012 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.

Search the board with:
superb Board Search
or try with google:
Google
Web kixtart.org