Page 1 of 2 12>
Topic Options
#178871 - 2007-08-08 12:03 PM Display Command not working
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
I haven't used the Display command for ages now, but in KiXtart V4.53, I find it does nothing.

break on

$Fname = "Test.txt"
Display $fname
Display "Test.txt"
; No output at all

Is this correct?

Regards,

Bill
_________________________
Bill

Top
#178882 - 2007-08-08 01:10 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Witto Offline
MM club member
*****

Registered: 2004-09-29
Posts: 1828
Loc: Belgium
Display works fine in KiXtart 4.53
maybe complete the path to your text file
 Code:
Display "\\Server\Share\Deeper\Test.txt"

Top
#178889 - 2007-08-08 01:59 PM Re: Display Command not working [Re: Witto]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
This doesn't work for me either.
Nor does specifying the path, i.e. D:\test.txt

I have just tried it in 10 old versions of KiXtart.

Prior to V4.50 the Display command works for me, but every version after and including V4.50 doesn't work.

What changed in V4.50 ?
I'm using the standard Command Prompt in Win XP Pro SP2

Cheers,

Bill
_________________________
Bill

Top
#178890 - 2007-08-08 02:08 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Witto Offline
MM club member
*****

Registered: 2004-09-29
Posts: 1828
Loc: Belgium
Do you really see nothing on the screen or do you see a littlebit of garbage? Something like
 Code:
_T

Top
#178891 - 2007-08-08 02:15 PM Re: Display Command not working [Re: Witto]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
Nope, not a sausage.

$ = Redirectoutput("fred.txt",1)

Actually sends output to fred.txt OK.
And if I do:-

$ = Redirectoutput("CON")

Then it now works to screen.

Strange eh?

Bill
_________________________
Bill

Top
#178894 - 2007-08-08 02:17 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Mart Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 2002-03-27
Posts: 4667
Loc: The Netherlands
This works just fine for me on 4.53 and 4.60 beta1.
Notice the sleep 5 at the end. If you leave it out the contents of d:\test.txt flashes on the screen really fast so you cannot read it.

 Code:
Break on

$fname = "d:\test.txt"
Display $fname

sleep 5
_________________________
Mart

- Chuck Norris once sold ebay to ebay on ebay.

Top
#178895 - 2007-08-08 02:19 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Mart Moderator Offline
KiX Supporter
*****

Registered: 2002-03-27
Posts: 4667
Loc: The Netherlands
 Originally Posted By: BillBarnard
Nope, not a sausage.

$ = Redirectoutput("fred.txt",1)

Actually sends output to fred.txt OK.
And if I do:-

$ = Redirectoutput("CON")

Then it now works to screen.

Strange eh?

Bill


No not strange at all. First you tell kix to send all screen output to a file and then you want to display something in the console window so you need to tell kix that it should stop sending output to the file.
_________________________
Mart

- Chuck Norris once sold ebay to ebay on ebay.

Top
#178898 - 2007-08-08 02:35 PM Re: Display Command not working [Re: Mart]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
But it didn't work to screen before redirecting it to CON.

Even stranger - after testing on 2 PCs and not getting Display to work, and after redirecting to CON in a test script, it now works with other scripts that don't include the Redirectoutput("CON") command.
It must be me. Sorry folks. I never could get the hang of Wednesdays.

;-)

Bill
_________________________
Bill

Top
#178899 - 2007-08-08 02:44 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Witto Offline
MM club member
*****

Registered: 2004-09-29
Posts: 1828
Loc: Belgium
I don't get your problem
What does this script show?
 Code:
Break ON
Display "%windir%" + "\win.ini"
Get $RC

Display displays files (ASCII or ANSI)
RedirectOutput() redirects script output
[Edit]
Ah, now I see
You first redirect the output, then you display something.
Yep, the displayed text is also redirected.
[/Edit]


Edited by Witto (2007-08-08 02:55 PM)

Top
#178901 - 2007-08-08 03:08 PM Re: Display Command not working [Re: Witto]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
Thanks, it all works fine now.
I tested different scripts on different PCs before posting, and I'm still puzzled as to why it now works.
Before running these scripts I was also running Outlook and Access 2003. Perhaps one of these Apps interferred with CON output? But it's working now & I'm still running these progs.
_________________________
Bill

Top
#178923 - 2007-08-08 05:22 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
I've had one more go at this:-

If the file you want to display is quite large, i.e. the one I was testing was 44K then nothing happens.

With smaller files <32K ? it works, >32K ? it doesn't.

Bug?
_________________________
Bill

Top
#178924 - 2007-08-08 05:37 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Witto Offline
MM club member
*****

Registered: 2004-09-29
Posts: 1828
Loc: Belgium
for kix32.exe v4.53
 Code:
Break On
Display "C:\WINDOWS\WINNT32.LOG"
@SCRIPTEXE ?
@KIX ?

Get $SO

does not show the content of the log file (427kB). I presume you are right. I would start calling it a "hidden feature".

Top
#178926 - 2007-08-08 05:59 PM Re: Display Command not working [Re: Witto]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
I copied and pasted your script into Test2.kix and ran it:-

D:\>notepad test2.kix

D:\>kix32 test2.kix
KIX32.EXE
4.53

D:\>

Look no output.

I think early KiXtart scripting had limits on how large a file it could open, perhaps this is left over from the old days.

Cheers,

Bill
_________________________
Bill

Top
#178952 - 2007-08-08 09:05 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Witto Offline
MM club member
*****

Registered: 2004-09-29
Posts: 1828
Loc: Belgium
Is there a board master who also thinks this belong to the Beta forum?
Top
#178955 - 2007-08-08 09:21 PM Re: Display Command not working [Re: Witto]
Lonkero Administrator Offline
KiX Master Guru
*****

Registered: 2001-06-05
Posts: 22344
Loc: OK
yes, confirmed as bug in 4.50+
_________________________
!

download KiXnet

Top
#178986 - 2007-08-09 10:01 AM Re: Display Command not working [Re: Lonkero]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
Versions prior to V4.50 are OK.
So something happened in the V4.50 code for the Display command.
_________________________
Bill

Top
#178987 - 2007-08-09 10:03 AM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
BillBarnard Offline
Starting to like KiXtart

Registered: 2007-03-14
Posts: 141
Loc: Leighton Buzzard, Bedfordshire...
Also doesn't work in V4.60 Beta 1
_________________________
Bill

Top
#179014 - 2007-08-09 04:20 PM Re: Display Command not working [Re: BillBarnard]
Lonkero Administrator Offline
KiX Master Guru
*****

Registered: 2001-06-05
Posts: 22344
Loc: OK
yep, that's why it's in beta ;\)
_________________________
!

download KiXnet

Top
#179220 - 2007-08-13 10:30 AM Re: Display Command not working [Re: Lonkero]
Ruud van Velsen Moderator Offline
Developer
*****

Registered: 1999-05-06
Posts: 363
Loc: Amsterdam, The Netherlands
Hi guys, thanks for this report. This is indeed a bug (undoc'd feature...). I'll try to address it in the netxt build of 4.60. Kind regards, Ruud
Top
#179221 - 2007-08-13 10:56 AM Re: Display Command not working [Re: Ruud van Velsen]
Ruud van Velsen Moderator Offline
Developer
*****

Registered: 1999-05-06
Posts: 363
Loc: Amsterdam, The Netherlands
And just to close the loop: found and fixed (in the next build of 4.60). This build will hopefully be released later this week. Thanks again! Ruud
Top
Page 1 of 2 12>


Moderator:  ShaneEP, Arend_, Jochen, Radimus, Glenn Barnas, Allen, Ruud van Velsen, Mart 
Hop to:
Shout Box

Who's Online
0 registered and 312 anonymous users online.
Newest Members
Praveer, Ollero, rayyo, Foxlicht, DonChild
17742 Registered Users

Generated in 0.044 seconds in which 0.011 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.