> Well I can tell you're using Word to at least post
Guilty as charged. 
> When you say it beats up your Network what do you mean exactly?
Well Here is my old way of doing this test
Code:
$System = “127.0.0.1”
$test1 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE",FileVersion)
$test2 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\winnt\system32\kernel32.dll",FileVersion)
$test3 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\Program Files\Microsoft Office\Office\Excel.exe",FileVersion)
$test4 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VBA\VBA6\Vbe6.dll",FileVersion)
$test5 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\winnt\system32\Rpcss.dll",FileVersion)
$test6 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Msgsvc.dll",FileVersion)
$test7 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Shlwapi.dll",FileVersion)
$test8 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\WKSSVC.DLL",FileVersion)
$test9 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Msasn1.dll",FileVersion)
$test10 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\TextConv\Msconv97.dll",FileVersion)
$test11 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\inetcomm.dll",FileVersion)
$test12 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\msjtes40.dll",FileVersion)
$test13 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Quartz.dll",FileVersion)
$test14 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\cryptdlg.dll",FileVersion)
$test15 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Mstask.exe",FileVersion)
$test16 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Itss.dll",FileVersion)
$test17 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Shell32.dll",FileVersion)
$test18 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VGX\Vgx.dll",FileVersion)
$test19 = GETFILEVERSION("\\" + $system + "\c$\WINNT\system32\Inseng.dll",FileVersion)
? test1
? test2
? test3
? test4
? test5
? test6
? test7
? test8
? test9
? test10
? test11
? test12
? test13
? test14
? test15
? test16
? test17
? test18
? test19
I have a bandwidth monitor installed and I found that the Total file is copied to your systems memory the version is extracted then the file is flushed. So if you check the version of 30 MB of files that is how much network traffic is generated.
> Look up SWbemLocator connection method instead of using a moniker connection.
Thanks I will check that out and report back with some results.